Goedendag,

Mijn naam is Richard ten Thije, ben 41 jaar en woonachtig in Enschede. Ik ben in bezit van een BMW E30 325i Cabrio (1987) en een BMW E39 520i. De E30 heb ik al sinds 2002 in mijn bezit, destijds aangeschaft voor 1500 euro. De auto was qua uiterlijk klaar voor de sloop, maar de gedachte om ‘goedkoop’ BMW cabrio te rijden was voor mij sterker dan haar uiterlijk. Zoals het spreekwoord gaat ‘de kap maakt de monnik niet’ bleek zij de moeite waard om haar tot haar oude glorie te herstellen.

Zij had een koelingsprobleem en liep niet goed, dus heb ik op goed geluk een ander motorblok gekocht. Dit blok was al uitgebouwd, maar bleek achteraf niet goed te zijn en helaas liep deze ook stuk. Enkele personen zeiden mij toen ‘breng dat stuk ijzer toch naar de sloop, ze kost je bakken met geld’. Gelukkig heb ik daar nooit naar geluisterd.

Na de ellende van het stuk lopen van het motorblok moest ik haar jaar op jaar schorsen in de hoop dat ik haar weer mooi zou kunnen maken. Op een gegeven moment waren uitgaan en andere dingen minder belangrijk geworden, ik had een meisje getroffen waar ik mee verder wilde. Deze relatie werdt zo serieus dat uiteindelijk het moment was aangebroken om in het huwelijksbootje te stappen. Daar mocht de E30 als trouwauto niet aan ontbreken natuurlijk, en na veel bloed zweet en een bijna lege bankrekening was ze een paar dagen voor de bruiloft gekeurd.

Inmiddels is dat huwelijk gestrand, maar de passie voor BMW gaat door. Nu een leuke vrouw getroffen die de passie voor BMW kan snappen. Ik ben de goede hulp en mijn goede vriend Oscar Roosenboom dan ook heel dankbaar. Hij heeft mij toen erg goed geholpen met zijn raad en advies, wat ik wel of niet moest doen. Ik kan mij nog één ding heel goed herrinneren: De kleur van de auto vondt ik toen niet zo mooi (is als je jong bent natuurlijk ook niet echt je kleur) en aangezien zij een nieuwe jas moest wilde ik haar een mautitius blauwe om doen. Oscar raadde me dit ter strengste af, en ik ben er tot op de dag van vandaag nog steeds super blij mee.

Zonder de hulp van Oscar was deze o zo mooie auto al jaren geleden verdwenen.